BHV herhaling

Op zoek naar een groepscursus?

Bekijk onze incompany cursussen

Loopt je certificaat binnenkort af? Wat goed dat je aan het kijken bent om je BHV te herhalen. Wat veel mensen niet weten is dat je een BHV-certificaat al een half jaar voor verlopen mag herhalen. Je oorspronkelijke verlengingsdatum wordt dan met 2 jaar verlengt. Hoe dan ook, het is belangrijk om je BHV-kennis te blijven herhalen. De richtlijnen veranderen periodiek en daarnaast is het altijd verstandig om je certificaat geldig te houden. Ook is het volgens de Arbowet zelfs verplicht om BHV’ers op de werkvloer te hebben (let op: dit geldt ook voor thuiswerkers). Het aantal BHV’ers op de werkvloer is afhankelijk van het aantal medewerkers, bezoekers en wat de Risico Inventarisatie en –Evaluatie (RI&E) heeft vastgesteld. Dit geldt voor elke branche. Lees meer. 

Meest gekozen
Bekijk Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Bekijk Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Meest gekozen
Bekijk Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Meest compleet
Bekijk Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Een herhalingscursus BHV

Het herhalen van een BHV-cursus is belangrijk om je kennis up-to-date te houden en je vaardigheden op te frissen. Bijvoorbeeld, bij het reanimeren van een slachtoffer is het cruciaal dat dit op de juiste manier gebeurt, zodat je geen onbedoelde schade aanricht en het slachtoffer op een juiste manier helpt. Weet jij nog hoe je een beginnende brand moet blussen en wanneer je moet ingrijpen? En weet je wanneer het tijd is om een ontruiming in gang te zetten? Schrijf je op tijd in voor een herhalingscursus, die bovendien goedkoper is dan een BHV-basiscursus! Dit komt onder andere doordat de certificering al geregeld is en er geen registratiekosten meer doorberekend hoeven te worden. Al met al is een BHV-herhalingscursus altijd voordeliger. 

Een ander groot voordeel van een herhalingscursus is dat deze, zoals je misschien al weet, bestaat uit online theorie, een toelatingstoets en een praktijktraining. Terwijl een basiscursist enkele uren moet besteden aan het leren van de online theorie ter voorbereiding op de toelatingstoets, hebben herhalers de keuze om de online theorie over te slaan. Zodra de toelatingstoets beschikbaar is, kunnen herhalers hier direct mee starten. Omdat de online theorie optioneel is, kunnen herhalers sneller door de cursus gaan. Met de bestaande BHV-kennis is de herhalingscursus niet alleen voordeliger, maar ook sneller en gemakkelijker te doorlopen dan de basiscursus. 

De voordelen van een herhalingscursus

Laten we nogmaals benadrukken wat de voordelen zijn van een BHV-herhalingscursus. Als herhaler doorloop je de cursus sneller! De online theorie is optioneel en niet verplicht. Wat wel een vast onderdeel blijft, is de toelatingstoets. Door deze succesvol af te ronden, toon je aan dat je voldoende kennis hebt om deel te nemen aan de praktijktraining. Tijdens deze praktijktraining worden veel onderwerpen uit de online theorie geoefend. Als herhaler heb je al kennis van de BHV-lesstof en kun je de online theorie overslaan. Wil je je theorie toch nog even opfrissen? Dan staat deze altijd klaar in je persoonlijke dashboard MijnSavitae. 

Je BHV-certificaat?

Wanneer je je herhalingscursus succesvol hebt afgerond, heb je bewezen dat je nog steeds in staat bent om slachtoffers te helpen tijdens noodgevallen en calamiteiten. Als beloning verlengen wij jouw BHV-certificaat met 2 jaar, dat heb je verdiend. Wij regelen alles achter de schermen, inclusief de samenwerking met Het Oranje Kruis - dat beloven we. Wist je trouwens dat je je BHV-cursus al een half jaar voor het verlopen van je certificaat mag herhalen? In dat geval wordt de oorspronkelijke vervaldatum met 2 jaar verlengd. Een voorbeeldje? Stel dat je certificaat verloopt op 31 december 2025. Dan kun je al vanaf juli 2025 je BHV-cursus herhalen. Je nieuwe certificaat zal dan pas verlopen op 31 december 2027 (in plaats van juli 2027). Ideaal, toch?