Cursussen voor de kraamzorg

Ruim 8.500 kraamverzorgenden en hun kraamorganisaties zetten zich in voor de Nederlandse Geboortezorg. Het Kenniscentrum Kraamzorg gaat binnen de kraamzorgsector over de inhoud van de kraamzorg en zorgt dat de kraamverzorgenden hun kennis over het vak actueel houden. Een belangrijk onderdeel hiervan is het volgen van een EHBO-cursus. De cursus EHBO en Reanimatie voor de Kraamzorg, je raadt het al, is speciaal samengesteld voor de kraamzorg. Tijdens de zorg voor het kraamgezin werk je dagelijks met pasgeboren baby’s, de kraamvrouw en overige kraamgezinsleden. Helaas kunnen er ook ongelukken gebeuren tijdens het uitvoeren van je werk, daarom heeft Savitae de cursus EHBO en Reanimatie voor de Kraamzorg ontwikkeld. De cursus EHBO Kraamzorg is na de ontwikkeling gecontroleerd en goedgekeurd door het KCKZ. 

Geschikte cursussen voor kraamzorg

Bekijk Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Bekijk Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

EHBO voor de kraamzorg

8 PE-punten, erkend door het KCKZ en een officieel certificaat van Het Oranje Kruis welke ook nog eens 2 jaar geldig is? Na het succesvol afronden van je cursus EHBO en Reanimatie voor de Kraamzorg, ontvang je al deze voordelen. Maar het belangrijkste is dat je iedereen in binnen het kraamgezin kunt helpen als het nodig is om eerste hulp te verlenen. Uniek aan de cursus EHBO en Reanimatie voor de Kraamzorg is dat deze heel veel lijkt op de cursus EHBO bij baby’s en kinderen, maar als extra reanimatie bij volwassenen bevat. Dit maakt deze cursus heel compleet! Zo kun je zelfverzekerd eerste hulpverlenen, kun je risico’s inschatten en de juiste beslissingen nemen. Ook leer je communiceren met professionele hulpdiensten en omstanders, maar het belangrijkste is dat je leert hoe je levens kunt redden. Na het succesvol afronden van de cursus EHBO en Reanimatie voor de Kraamzorg ontvang je het officiële certificaat van Het Oranje Kruis met een geldigheid van 2 jaar. Deze cursus is volledig erkend door het KCKZ en ontvang je maar liefst 8 PE-punten. Dit geldt voor zowel een basiscursus als een herhalingscursus!  

Open inschrijving of incompany

Het volgen van een cursus kan op verschillende manieren, namelijk via open inschrijving of via een incompany. We leggen je het verschil uit.  

Een open inschrijving betekent dat een deelnemer individueel een cursus volgt. Dit kan op ruim 60 praktijklocaties door heel Nederland. Het voordeel van een open inschrijving is dat medewerkers vaak dichtbij huis de cursus kunnen volgen en dus minder hoeven te reizen. Om een nadeel te moeten noemen kan dit zijn dat de cursus gevolgd wordt door een cursisten uit de omgeving en dit kunnen ook particulieren zijn in combinatie met medewerkers van bedrijven. 

Een incompany (ook wel groepscursus genoemd) betekent dat de cursus tegelijk gevolgd wordt door meerdere medewerkers van het bedrijf. Vrijwel alle groepscursussen (company) worden gevold op een eigen vertrouwde werklocatie. Het voordeel van een incompany is dat alle medewerkers tegelijk en op dezelfde dag geschoold worden. Een nadeel kan zijn dat het soms een uitdaging kan zijn voor bedrijven om alle deelnemers op dezelfde dag op cursus te sturen (personeelsplanning). Heb je al vrijblijvend een offerte aangevraagd? Al is maar om te vergelijken met je huidige opleider. 

Twijfel je tussen een open inschrijving of incompany voor je medewerkers? Neem dan contact op met Savitae en laat ons meedenken en je adviseren.